کارگردان: لین رمزی Lynne Ramsay
بازیگران: خواکین فینیکس Joaquin Phoenix، جودیت رابرتز Judith Roberts، اکاترینا سامسونو Ekaterina Samsonov
ژانر: رازآلود | درام | تریلر
محصول: آمریکا ۲۰۱۸
چه کسانی در این پادکست حضور دارند؟
کیان، امیر و تکتم
میکس و مسترینگ:
کامران صاحبی (با تشکر از ایشان که صمیمانه ما را یاری می کنند)
ستارگان این فیلم چه کسانی هستند؟
خواکین فینیکس: حالا دیگر واقعا سخت است اگر بخواهیم این فیلم را بدون حضور “خواکین فینیکس” تصور کنیم. او چنان حضور پرقدرتی از خود در این فیلم به تصویر کشیده که حتی بازیهایش در فیلمهایی مثل Her، Gladiator, Walk the line و Master هم کمرنگ جلوه می کند.
خلاصه فیلم آخر چیست؟
یک سرباز سابق به نام جو، که در زمان حاضر ماموریت خود را پیدا کردن دختران گم شده و مجازات عاملین آن قرار داده، در ماموریت جدید خود دچار مشکل می شود. کابوسهای جو در ماموریت آخر به واقعیت تبدیل می شوند و او خود را در میان یک توطئه می یابد که …
چرا باید این فیلم را دید؟
بسیاری این فیلم را با “راننده تاکسی” رابرت دنیرو مقایسه کرده اند. احتمالا این فیلم هم بعدها بعنوان یکی از ماندگارهای سینما انتخاب شود. هر چند که این فیلم در جذب مخاطب در اکران خود ضعیف عمل کرد، اما نظر تمام منتقدین را برآورده کرد. البته این انتظاری بود که از کارگردان این فیلم می رفت.
این فیلم در کنار داشتن صحنه های شوکه کننده، بیننده را به عمق ذهن شخصیت اول خود می برد، جایی که بیننده متوجه میشود که “جو” همچنان در آزارهایی که در دوران کودکی دیده، دفن شده است و قدرت داشتن یک زندگی عادی را ندارد و در واقع در گذشته جا مانده است. همین چیزی که دلالت بر نام فیلم دارد: “تو هرگز واقعا اینجا نبودی”
کارگردان این فیلم کیست؟
لین رمزی: چه کسی فکر می کرد که کارگردان چنین فیلمی که خشونت روانی زیادی را می توان در آن پیدا کرد یک زن باشد که معمولا باید افکار لطیف تری داشته باشد. اما “لین رمزی” که با ساخته قبلی خود “ما باید در مورد کوین صحبت کنیم” نشان داده بود تا چه اندازه با این نوع از خشونت ها و زندگی ها آشناست، این بار حتی پا را فراتر می گذارد و بیننده را وسط دنیای از هم گسیخته شخصیت اول خود می گذارد. کسی که هم آسیب هایی از کودکی خود دارد و هم آسیب هایی از جنگ و …
این فیلم مناسب چه کسانی است؟
این فیلم با درجه R مناسب دیدن مخاطبین جدی تر سینماست. هر چند که در این فیلم سعی شده تا خشونت تصویری هر چه کمتر نمایش داده شود، که به همین اندازه خشونت روانی نشان داده شده در فیلم شدید است و مناسب افراد کم سن و سال نیست.
آنچه در این پادکست خواهید شنید:
اختلال PTSD (رنج پس از حادثه) و سینما
تلخ اما واجب برای دیدن
کودک آزاری و سینما
داستان ۲ کودک زجر دیده
[yasr_visitor_multiset setid=0]
دانلود فایل پادکست به حجم ۴۴ MB
تریلر رسمی فیلم You Were Really Here
تو واقعا اینجا نبودی ساخته ی جدید خانم رمزی یادآور (یا شاید بشه گفت کپی در هم ریخته و در هم آمیخته) چهار فیلم مطرح پیش از خودش: راننده تاکسی، لئون حرفه ای، گوست داگ و راندن (drive 2011) که البته به نطر شخص من بیشتر از همه وامدار فیلم درایو اثر ویندینگ رفن هست و حسی که از فیلم منتقل میشه همخوانی بیشتری داره با اون فیلم تا باقی فیلم هایی که گفته شد و باز در نظر شخص خودم ۳ فیلم اول بسیار خوش ساخت و جزو شاهکارهای سینما محسوب میشن و فیلم چهارم یکی از ضعیفترین فیلم… ادامه دیدگاه »
اول اینکه بابت ایرادات نگارشی عذر میخوام چون شب رو بیدار بودم و نقد رو با خستگی و بی خوابی نوشتم یک نکته که در فیلم کاملا به چشم میاد و فراموش کردم بگم نگرش فمنیستی کارگردانه که بازم برای بنده بسیار از ارزش فیلم کم میکنه و سطح فیلم رو پایین میاره. به عنوان یکی از نمونه ها در انتهای فیلم جایی که برعکس باور معمول اجتماعی کارکتر “جو” به خودش میگه چقدر ضعیفه (چون در کودکی خودش نتونسته جلو مشکل خودش بایسته و با مشکلش بجنگه اما دختر تونسته و گلوی سناتور رو بریده و انتقامش رو گرفته)… ادامه دیدگاه »
دید شما رو در مورد اینکه در آخر فیلم این دختره که جو رو نجات می ده کاملا قبول دارم. همینطور صحنه آخر که در واقع جو بدش رو می کشه و می خواد که زندگی دیگه ای رو با این دختر داشته باشه.
اما خب اینها نشونه دید فمینیستی نیست.
صحنه غذا خوردن دختر هم در حالت شوکه بودن برای یکی از بهترین قسمت های فیلم بود. که البته حس شوک، انتقام و پیروزی و همه در هم ادغام شده بود به نظرم.
با سلام و با تشکر از بررسی کاملی که روی این فیلم داشتید و با برای ما ارسال کردید. در خصوص ۴ فیلمی که شاید منبع الهام این فیلم بودند با شما موافقم و البته در این که فیلم Drive فیلمی ضعیف اما تحسین شده است موافق نیستم،و یکی از فیلمهای مورد علاقه ام هست. اما در بقیه صحبت های شما باید بگم به نظرم پیچیدگی زیاد یا کم به خودی خود نمی تونه ضعف یا قدرت تلقی بشه، و استفاده فیلم از ساختار سرراست یا پیچیده است که به اون قدرت می ده. فیلم در فلش بک های کوتاهی… ادامه دیدگاه »
ممنون بابت پاسختون به نطر من پیچیدگی حالا چه در ساختار و چه در ظاهر اگه در راستای داستان گویی نباشه گزافه است یه زمان هست شما میگید من قبلا یه کامیون پر جسد دیدم و ذهن من میگه چرا؟ چطوری؟ کجا؟ کلی سوال دیگه اگه یکمیش رو برام بگید باقیش رو خودم شاید بتونم حدث بزنم. حالا شما بیاید کلی از این موارد رو با هم به من بگید و هیچ سوالیش رو هم جواب ندید من گیج میشم و ذهنم دیگه نمی دونه چیکار باید بکنه دوست عزیز من از دیدن فیلم پیچیده اصلا بدم نمیاد که هیچ،… ادامه دیدگاه »
نظر آقای امیر درباره لاتاری برام خیلی جالب بود چون من خودم به هیچ عنوان حس نکردم مهدویان با پایان بندی فیلمش قصد ارائه راه حل داشت.من حس کردم فقط تمام خشمشو با اون پایان بندی خالی کرد.لاتاری بیشتر بیان یک موقعیت بود تا ارائه راه حل.اینکه دختران ایرانی به خاطر وضعیت اقتصادی راهی کشورهای حاشیه خلیج فارس میشن و خیلیاشونم قصد تن فروشی ندارن بلکه مجبور به اینکار میشن و مراجع قضایی ما تا شاکی خصوصی نباشه کاری رو دراین باره انجام نمیدن و خانواده ها هم شاید به خاطر حفظ آبرو یا دلایل دیگه تن به طرح شکایت… ادامه دیدگاه »
سلام. ممنون از نظری که داشتید. راستش تو برنامه که خیلی مختصر نظرم رو گفتم، در این پست هم مفصل نوشتم. اگر هم که برنامه اش رو رفتیم که خیلی بیشتر صحبت می کنیم راجع بهش.